Добре Дошли

Добре Дошли. Надяваме се миговете които прекарате с нас да са приятни, полезни и весели за вас. Благодарим ви че ви има.
Добре Дошли

Тук всеки е добре дошъл. Да Споделяме и обменяме приятна и полезна информация както и да се позабавляваме заедно.

Истинските феномени в България Спортният глас на България. Бъди Готин и влез в купона!

Вход

Забравих си паролата!

Обърни Внимание НАВРЕМЕ

*за повече информация относно кампанията търсете на http://www.mtel1788.org

За да слушате радио направо от сайта трябва да имате инсталиран Флаш плеър.


    Сладкиш с орехи

    Share
    avatar
    Violina Georgieva
    Администратор
    Администратор

    Пол : Female
    Брой мнения : 436
    Точки : 3630
    Репутация : 4
    Дата на регистрация : 26.12.2009
    Възраст : 31
    Местожителство : Шумен

    Сладкиш с орехи

    Писане  Violina Georgieva on Съб 2 Яну - 20:51:19

    Продукти

    5 яйца
    1 1/укти2 ч.ч.захар
    3 ч.ч. смлени орехи
    1 с.л. галета
    1 ванилия
    настъргана кора от 1/2 лимон

    Крем

    1/2 литър прясно мляко
    5 с.л. захар
    4 с.л. брашно
    2 жълтъка
    1 ванилия
    100 гр. натурален шоколад

    какао за поръсване
    орехи за гарниране

    Приготвяне

    * Разбийте на пухкав крем жълтъците с половината от захарта. Прибавете лимоновата кора и ванилията.
    * Разбийте на сняг белтъците и постепенно добавете останалата захар, като продължавате да разбивате. Смесете внимателно жълтъчната смес с белтъците, като ги редувате с орехите и галетата.
    * Постелете голяма правоъгълна тава (от фурната) с хартия за печене. Изсипете ореховото тесто и го загладете. Изпечете в предварително загрята на 150* фурна. Ореховата кора бързо прегаря, затова фурната трябва да е слаба и по-скоро да се суши, отколкото да се пече.
    * Сварете крем от млякото, жълтъците, ванилията, захарта и брашното. След като сварите крема, докато е горещ, сипете в него шоколада, начупен на парченца и разбъркайте добре. Оставете крема да се охлади, но не напълно.
    * Отрежете ореховата кора на две еднакви парчета. В подходящ съд с по-висок борд сложете едната половина. Сипете половината от леко топлият крем и покрийте с другата кора. Намажете с останалият крем, поръсете с какао и гарнирайте с орехи.
    * Поставете сладкиша в хладилника и сервирайте след няколко часа, още по-добре на другия ден.


    ________________
    РаЗлЧНа сЪм Да, И к'Во оТ тОВа, пРоБлЕм лИ иМа, КаЖи Го СеГа! НяМа Да СпИрАм щЕ дЕйСтВаМ дОкРаЙ, ДрУг Не ВизИрАм, ЖиВоТа Е РаЙ! нЕ мИ пОмАГаЙ аЗ мОгА сАмА. МиСлИ мУ тИ-аЗ нЯмАм ЦеНа!!!

      В момента е: Съб 25 Ное - 3:47:09