Добре Дошли

Добре Дошли. Надяваме се миговете които прекарате с нас да са приятни, полезни и весели за вас. Благодарим ви че ви има.
Добре Дошли

Тук всеки е добре дошъл. Да Споделяме и обменяме приятна и полезна информация както и да се позабавляваме заедно.

Истинските феномени в България Спортният глас на България. Бъди Готин и влез в купона!

Вход

Забравих си паролата!

Обърни Внимание НАВРЕМЕ

*за повече информация относно кампанията търсете на http://www.mtel1788.org

За да слушате радио направо от сайта трябва да имате инсталиран Флаш плеър.


    Ананасова торта с бишкоти

    Share
    avatar
    Violina Georgieva
    Администратор
    Администратор

    Пол : Female
    Брой мнения : 436
    Точки : 3630
    Репутация : 4
    Дата на регистрация : 26.12.2009
    Възраст : 31
    Местожителство : Шумен

    Ананасова торта с бишкоти

    Писане  Violina Georgieva on Съб 9 Яну - 15:58:41

    Продукти:
    1 пакет бишкоти
    1 крем нишесте ванилия
    500 мл пр. мляко
    2-3 суп. лъж. захар
    1 консерва ананас
    1/2 пакетче желатин
    1 суп. лъж. ром
    сок от 1 портокал
    червена панделка за украса

    Продукти за блата:
    1 яйце
    2 суп. лъж. захар
    3 суп. лъж. брашно

    Приготвяне:
    За блата разбийте яйцето със захарта, добавете брашното. Поставете в намазана с олио хартия за печене и тавичка, като разстелете тестото (по-гъсто от смес за палачинки) в кръг с диаметър около 20 см.
    Поставете в нагрята на 180 градуса фурна до изпичане до розово или около 10-12 минути. Извадете и оставете да изстине.
    Поставете блата в тортена чиния. Наоколо подредете в кръг бишкотите, нарязани на половина и изправени.
    Пригответе крема от нишестето, млякото и захарта. Оставете леко да изстине и започнете да запълвате тортата в кръга от бишкоти. Ако са ви останали 2-3 бишкоти може да ги нарежете на дребно и поставите по средата.
    Нарежете част (половината) от ананасите на малки парченца и също поставете по средата в крема. Допълнете с останалия крем. Завържете бишкотите с панделка, която да ги задържи в кръглата форма.
    Половината от сока от ананаса смесете с рома и сока от портокала. С лъжичка полейте бишкотите, за да се напоят.
    Накиснете желатина в 2 суп. лъж. вода за около 10 минути. Разтворете го на водна баня със сока от ананаса и поставете след това да се изстуди в хладилника.
    Ананасите на парченца подредете отгоре на тортата за украса. Полейте с желето преди да е стегнало напълно.
    Поставете готовата торта в хладилника за около час, за да стегне. При поднасянето можете по желание да гарнирате с топка сметанов сладолед или лъжица сметана.
    Добър апетит!


    ________________
    РаЗлЧНа сЪм Да, И к'Во оТ тОВа, пРоБлЕм лИ иМа, КаЖи Го СеГа! НяМа Да СпИрАм щЕ дЕйСтВаМ дОкРаЙ, ДрУг Не ВизИрАм, ЖиВоТа Е РаЙ! нЕ мИ пОмАГаЙ аЗ мОгА сАмА. МиСлИ мУ тИ-аЗ нЯмАм ЦеНа!!!

      В момента е: Съб 25 Ное - 3:45:25