Добре Дошли

Добре Дошли. Надяваме се миговете които прекарате с нас да са приятни, полезни и весели за вас. Благодарим ви че ви има.
Добре Дошли

Тук всеки е добре дошъл. Да Споделяме и обменяме приятна и полезна информация както и да се позабавляваме заедно.

Истинските феномени в България Спортният глас на България. Бъди Готин и влез в купона!

Вход

Забравих си паролата!

Обърни Внимание НАВРЕМЕ

*за повече информация относно кампанията търсете на http://www.mtel1788.org

За да слушате радио направо от сайта трябва да имате инсталиран Флаш плеър.


    Рецепта за торта

    Share
    avatar
    Violina Georgieva
    Администратор
    Администратор

    Пол : Female
    Брой мнения : 436
    Точки : 3630
    Репутация : 4
    Дата на регистрация : 26.12.2009
    Възраст : 31
    Местожителство : Шумен

    Рецепта за торта

    Писане  Violina Georgieva on Вто 29 Дек - 14:58:34

    Тази торта е по моя рецепта. Надявам се да я опитате и да ви хареса pocherpka



    Блатове
    1.Жълтък – 6 бр
    2.Белтък – 5 бр
    3.Захар кристална – 0,033 кг
    4.Топла вода – 2 с.л.
    5.Брашно тип 500 – 0.115 кг
    6.Какао /тъмно/ - 2 с.л.
    7.Нишесте /пшенично/ - 2.л.




    Крем
    1.Натурален шоколад – 0.150 кг
    2.Сметана течна /млечна/– 0.480 л

    Сироп
    1.Вода – 3 с.л.
    2.Захар кристална – 2 с.л.
    3.Амарето – 0.020 л

    Трюфели
    1.Натурален шоколад – 0.150 кг
    2.Сметана течна /млечна/ - 0.080 л
    3.Амарето – 0.020 л
    4.Шоколадови блосъми или пелети по избор за покриване – 0.200 кг



    Приготвяне:
    Блатове
    Белтъците се разбиват с 1/3 от захарта до твърда пяна.
    Жълтъците се смесват с останалата захар и се разбиват на крем. Към него се прибавя разтвореното вече какао в топла вода, като сместа не спира да се разбива. После прибавяме брашното и нишестето към получената смес. Накрая се прибавят белтъците, като не спира да се разбърква много внимателно.
    Тестото се разпределя на 5 равни части, хубаво се подравняват в тавата с шпатула и се пече около 10-13 мин в предварително загрята фурна при 190градуса.

    Сироп
    Водата се кипва със захарта, след което се добавя ликьора.

    Крем
    Сметаната се кипва, след което се прибавя шоколада. Оставя се няколко часа да стегне при температуда от 0-5 градуса.

    Трюфели
    Сметанта отново се кипва с шоколада. Добавя се ликьора и се бърка до пълното разтваряне на шоколада. Получената смес се оставя в хладилник да стегне около 2 часа. С лъжица /чаена/ се оформят трюфели, след което отново се поставят в хладилник.
    Оформяне на тортата:
    Готовите блатове се намазват със сиропа, после се намазват с крем и така до последния блат. Цялата торта също се намазва с крем, след което се облицова с шоколадовите блосъми или пелети. Отгоре се нареждат трюфелите.

      В момента е: Съб 25 Ное - 3:39:15